Ik ben Maaike, wonend in Haarlem met mijn 2 dochters en partner. Na 14 jaar in de kinderopvang ben ik opzoek gegaan naar een loopbaancoach om de baan van mijn dromen te vinden. In 2020 kwam ik in contact met een loopbaancoach, samen hebben we mijn kwaliteiten in kaart gebracht.


Tijdens de gesprekken met de loopbaancoach kwam er een aantal punten naar boven die ik in een nieuwe baan graag wil laten zien, omdat ik er goed in ben: plannen, organiseren, uitzoeken en individueel contact met mensen die ik blij kan maken. Dit is waar ik energie van krijg.

Met een mooie lijst aan kwaliteiten en wensen kwam ik steeds terug op mantelzorgers willen ondersteunen. Mantelzorgers hebben een zware taak die vaak door zowel hun directe omgeving als professionele hulpverleners wordt onderschat. Ik wil deze mantelzorgers, die dag en nacht klaar staan voor een familielid of goede vriend(in) graag helpen met praktische adviezen. Ik ben gaan zoeken naar opleidingen waarmee ik dat doel kon bereiken. In september 2021 ben ik begonnen met de opleiding tot mantelzorgmakelaar. Op 5 juli 2022 heb ik mijn opleiding positief kunnen afsluiten en mag ik mij officieel Mantelzorgmakelaar noemen. 


Klein stukje van mijn eigen geschiedenis:

Het mantelzorgers willen ontlasten komt voor mij niet zomaar uit de lucht vallen. Ik ben opgegroeid met een zus die van een rolstoel afhankelijk is. Ik weet wat het voor een gezin betekent om voor iemand te zorgen, die meer zorg en hulp nodig heeft en wat voor regelwerk hier allemaal bij komt kijken. Een ervaring die ik meeneem in mijn werk.